1) Waar komen de catnipkruiden vandaan?

Het biologisch gekweekte kattenkruid (Nepeta) komt uit Frankrijk.
De biologisch gekweekte valeriaanwortel komt uit Polen.

2) De kruiden zijn geschikt voor consumptie door mensen. Wat wil dat zeggen?

Wij kiezen heel doelbewust voor kruiden om thee van te zetten omdat deze heel streng gecontroleerd zijn op gifresten (spuitproducten, schimmels, ...).
Gifresten op voedingswaren voor mensen moeten binnen bepaalde grenzen blijven. Zit er toch meer gif in het voedingsproduct dan wordt het gebruikt voor dieren. Afhankelijk van de hoeveelheid gif wordt er binnen de dierenwereld een onderscheid gemaakt tussen katten, honden, paarden, vee, ... enz.

Door doelbewust theekruiden te kiezen, weten wij dat onze catnipkruiden zeer veilig zijn voor jouw kattenvriendje.

3) Ik zie niet overal 'biologisch gekweekt' staan. Zijn de kruiden niet allemaal 'bio'?

Wij gaan op de eerste plaats op zoek naar (Europese) kruiden voor consumptie door mensen. Deze zijn immers zeer streng gecontroleerd op gifresten. Wanneer we theekruiden vinden die biologisch gekweekt zijn dan hebben deze kruiden natuurlijk voorrang op kruiden uit de klassieke landbouw.

Update 1/10/2021: Onze valeriaanwortel en het kattenkruid komen momenteel uit de biologische landbouw. 

4) Welke materialen gebruiken jullie om de kattenspeelgoedjes te maken?

We gebruiken natuurlijke afbreekbare materialen tenzij het echt niet anders kan. Dit laatste is het geval bij de velcro-strip in de wasbare/hervulbare speelgoedjes en bij het naaigaren.
Natuurlijke materialen zijn: katoen, schapenwol, kapok, papier, wolvilt en kruiden. Over de schapenwol en kapok kan je hier meer lezen.

5) De speelgoedjes zijn duurder in vergelijking met speelgoedjes van andere merken in bijvoorbeeld een fysieke winkel. Hoe komt dat?

Onze speelgoedjes zijn inderdaad iets duurder in vergelijking met de speelgoedjes in een gewone dierenwinkel. Dit is omdat we onze speelgoedjes van zeer kwaliteitsvol materiaal maken en omdat we ze volledig in België produceren.

We kiezen bij het maken van de speelgoedjes voor natuurlijke (en als het mogelijk is bio-) materialen.
Bio-schapenwol is bijvoorbeeld duurder dan synthetisch opvulmateriaal maar de speelgoedjes zijn hierdoor 100% natuurlijk en dus afbreekbaar.
Onze katoenen stof is ook duurder dan een doorsnee stofje omdat de weving veel sterker is in vergelijking met de gemiddelde katoenen stof. Hierdoor gaan de speelgoedjes heel lang mee en dat is goed voor je portemonnee en voor het milieu.
En omdat onze kruiden bestemd zijn voor consumptie door mensen, zijn zij ook duurder in aankoop. Maar op deze manier ben je zeker dat ze superveilig en gifvrij zijn voor jouw kattenvriendje.

6) Wat is die geur?

We kunnen er niet omheen: valeriaan ruikt raar.
Sommige mensen vinden het ok, andere mensen vinden het 'stinkie'. Maar je kattenvriendje trekt er zich niets van aan en vindt het heerlijk ruiken :D.
De catnipmix in onze speelgoedjes hebben we zo samengesteld dat het speelgoedje superleuk is voor jouw kat zonder een aanval op je neus te plegen. Dit betekent veel kattenkruid en juist genoeg valeriaan. 

Wil je helemaal geen valeriaan in het speelgoedje (of net wat meer), laat dit dan even weten in het opmerkingenvak bij het afrekenen. We vullen dan het speelgoedje met catnipkruiden precies zoals jij het wilt hebben.

7) Ik heb een idee!

Heb je een leuk stofje gezien, heb je verbeterpunten voor onze speelgoedjes of zit je met een gek kattenspeelgoed-idee? Laat het ons zeker weten. Wij zijn gek op zotte ideeën en als we van jou een tip krijgen voor het verbeteren van onze bestaande speelgoedjes dan zijn we één en al oor.

Heb je nog een vraag?
Stel ze ons gerust in een mail. Als je HIER klikt kan je de vraag direct stellen.

© 2016 - 2023 Paws & Pearls | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel